Hälsa och
näring

Ge barn möjlighet att överleva och växa!

Alla barn har rätt att äta sig mätta och gå till doktorn. Barn ska inte dö av sjukdomar och näringsbrist som enkelt kan botas med effektiva och billiga metoder. Vi ser till att barn, hur avlägset de än bor, får mat, sjukvård och medicin. Vi gör vad som krävs här och nu för framtiden – för att friska barn växer upp och förändrar världen.

Vi räddar livet på nyfödda bebisar och deras mammor

Varje år dör miljontals barn redan under den första månaden efter förlossningen, trots att det finns effektiva billiga metoder som kan rädda deras liv. Vi arbetar för att sjukvården ska nå ut till alla bebisar och deras mammor.

Botar dödliga sjukdomar

Smittsamma livshotande sjukdomar som lunginflammation, diarré och malaria är orsaken till nästan en tredjedel av alla dödsfall hos barn under fem år. Många av de här barnen skulle kunna räddas om de bara fick rätt behandling i tid. Vi kämpar för att sjukvården ska nå ut till alla barn – var de än bor.

Vi stoppar undernäring i tid och ger barn behandling

Undernäring är den främsta dödsorsaken bland barn som är yngre än fem år. Minst 50 miljoner barn världen över lider av akut undernäring och en tredjedel av dem är så allvarligt sjuka att de riskerar att svälta ihjäl. Rädda Barnen jobbar över hela världen för att ändra på det.

Vi jobbar mot klockan för att rädda barns liv

De flesta liv förloras under en katastrofs första dagar, och barnen är särskilt utsatta. Vi är blixtsnabbt på plats med livräddande sjukvård och ser till att barnen och deras familjer får mat, rent vatten och tak över huvudet.

Investera i framtiden med oss!

Det stöd vi får från företag till våra insatser inom hälsa och näring är avgörande i vårt arbete för att rädda barns liv.

Tillsammans arbetar vi för att skapa en ljusare framtid för barn, och för att uppnå de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Ni får ett kommunikationspaket så att ni kan berätta om den skillnad ni är med och bidrar till, samt en årlig resultatuppföljning utifrån de insatser som ni har varit med och möjliggjort.

Bli hållbarhetspartner

Detta partnerskap passar företag som vill utveckla sitt arbete inom social hållbarhet och bidra till en hållbar framtid för barn. Ni väljer ett fokusområde som ligger extra nära hjärtat, och stöttar samtidigt de mål i Agenda 2030 som är mest relevanta för ert företag.

Detta får du som partner

För ert stöd får ni ett kommunikationspaket, så att ni kan berätta om de insatser som ni är med och möjliggör. I kommunikationspaketet ingår:

  • Förslag på text till er hållbarhetsredovisning
  • Förslag på inlägg till era sociala kanaler så att ni kan berätta om vårt samarbete
  • Bilder från fokusområdet
  • Rädda Barnens samarbetslogotyp
  • Citat från vår generalsekreterare
  • Boilerplate om Rädda Barnen

Varje år får ni dessutom en resultatuppföljning som innehåller:

  • Berättelse från barns verklighet, med tillhörande bild
  • Rapportering om genomförda insatser och hur de svarar upp mot målen i Agenda 2030

Vill du veta mer?
Ring oss på 08-698 92 70
eller så ringer vi upp dig